Udruga umirovljenika Matice općine Rasinja

U sadašnjem sastavu sa novim rukovodstvom Udruga umirovljenika Matice općine Rasinja djeluje od 18.12.2010. godine. Naime dio članstva naše udruge izdvojio se i osnovao novu udrugu umirovljenika u Rasinji, tako da smo mi ostatak članstva po preporuci nadležnih tijela zaduženih za rad udruga sazvali sjednicu, izabrali novo rukovodstvo i nastavili djelovati prema postojećem statutu sa izvjesnim izmjenama i dopunama, a prema rješenju Ureda Državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji br. UP/I -230-02/11-01/25 od 02.03-2011.
Planove koje smo tada postavili, uspješno smo i ostvarili. Organizirali smo nabavku ogrjevnog drva sa plaćanjem na rate, različita druženja naše udruge kao i susrete sa udrugama umirovljenika iz drugih županija. Posebno napominjemo blisku međunarodnu suradnju udruge umirovljenika iz susjedne nam Mađarske općine IHAROŠ BERENY.
Organizirali smo izlete za koje je uvijek bio interes i odaziv. U svibnju mjesecu 2012. g. posjetit ćemo novi povijesni muzej u Krapini, a u povratku još neku destinaciju. Članovi su veoma zainteresirani za taj izlet. U planu imamo još nekoliko izleta na što nas tjeraju naši članovi.
Smatramo da je od velike važnosti voditi brigu o kvalitetu života osoba treće životne dobi, naročito bolesnih i nemoćnih što mi rado i činimo. Glede toga, naš je zaključak, da su radom naše udruge članovi zadovoljni što govori i činjenica da smo počeli djelovati sa 58 članova, a danas brojimo 107 članova naše udruge. Članstvo nam je zastupljeno iz nekoliko mjesta naše općine kao i iz susjednih mjesta.
Ove smo godine održali godišnju skupštinu dana 21. travnja 2012. na kojoj smo donijeli daljnje odluke za što bolje i efikasnije djelovanje udruge kao i planove za daljnje aktivnosti.
Ovim putem također pozivamo ostale udruge naše općine na međusobnu suradnju.
Fotografije možete pogledati ovdje.

© 2018 Općina Rasinja. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg