Osvrt na rad udruge

Podravska gruda, udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine rodnoga kraja, osnovana je u cilju unapređenja seoskog života u svim njegovim aspektima, ali i promocije i unapređenja obiteljskih gospodarstava. Zbog toga okuplja i okupljat će seoska gospodarstva, istaknute pojedince, kreativce, vikendaše, obrtnike, druge pravne i fizičke osobe, dakle sve one koji žele sudjelovati u ostvarenju tog cilja.
Osnovni zadatak Udruge, koja je sada još u povojima, bit će briga o tradiciji i kulturi rodnog kraja što bi trebalo doprinijeti razvoju seoskog turizma. Udruga će poticati edukaciju, humanitarni rad i razne oblike rekreacije. Očuvanje okoliša bit će vrlo važan dio rada Udruge što će biti doprinos proizvodnji zdrave hrane za osobne potrebe i za tržište, vodit će se briga da tradicionalni proizvodi i usluge budu prilagođeni modernom tržištu i kao takvi prepoznatljivi, što će unaprijediti ruralno gospodarenje i kvalitetu života.
udruga posebnu važnost polaže uspostavljanju veza sa svima onima koji žive izvan rodnog kraja što će biti temelj stvaranja mreže za suradnju između pojedinih dijelova Podravine, Hrvatske, pa i šire.
Udruga ovoga časa osmišljava svoj rad u nekoliko sekcija, a to su:
sekcija za digitalnu fotografiju i video
sekcija za slikarstvo
sekcija za unapređenje seoskog života i obiteljskog gospodarenja
sekcija za starine, narodne običaje i ručni rad
sekcija za sport i rekreaciju
sekcija za zaštitu okoliša
Podravska gruda je članica Lokalne akcijske grupe "IZVOR". Cilj LAG-a "IZVOR" je promicanje održivog ruralnog razvoja i unapređenja inicijativa i interesa od značaja za razvoj područja LAG-a, priprema LAG područja za korištenje strukturnih fondova EU, djelovanje u skladu s LEADER načelima, razvijanje sinergije i umrežavanje između svih subjekata kojima je u interesu doprinijeti razvoju ruralnih područja te izgradnja identiteta područja LAG-a razvojem proizvoda zasnovanih na povezivanju tradicijske i kulturno-povijesne baštine i inovacija temeljenih na prirodnim prednostima područja i međusobnoj suraddnji.
Povezivanje civilnog, poslovnog i javnog sektora omogućit će brži razvoj naše lokalne zajednice, a da se istovremeno ne ugroze prirodna i kulturna baština.


PODRAVSKA GRUDA, Udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine rodnoga kraja
Cvetkovec, Trg Sv. Trojstva 14, Rasinja
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Predsjednik Udruge: Josip Mlinarić, dr.med.vet.

© 2018 Općina Rasinja. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg