Ekološka udruga Mamut Grbaševec u ovom blagdanskom razdoblju želi naglasiti i neke važne datume u obilježavanju zaštite prirode.

3. prosinac:Međunarodni dan borbe protiv lova
ŽIVOTINJE LOVITI FOTOAPARATOM, A NE ORUŽJEM...
U zapadnim europskim civilizacijama sve je raširenija pojava eko-turizma, odnosno ‘lova’ na životinje fotoaparatima, a ne puškama. U eko-turizmu nalaze se veliki potencijali – nova radna mjesta, velik priljev novca od stranih i domaćih turista, ali i upoznavanje s prirodom. Zaštita okoliša i približavanje životinjama koje više neće visjeti sa zidova kao trofeji nego živjeti svoje živote istinski su, a ne patvoreni.

5. prosinac Svjetski dan tla

Opća skupština UN-a proglasila je 2015. godinu Međunarodnom godinom tla, a Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) Svjetskim danom tla jednoglasno je proglasila 5. prosinca. Tom prigodom je naglašeno: Samo iz zdravog tla mogu niknuti zdrave biljke koje će prehraniti svijet te povodom Svjetskog dana tla upućujemo poruku: Ozdravimo tlo, nahranimo Zemlju!

Sv. Antun Pustinjak slavi se 17. siječnja. Sv Antun pustinjak zaštitnik je svih vrsta životinja, od prijenosnih, kožnih i veneričnih bolesti, zaštitnik uzgajatelja svih vrsta životinja, prodavača svinja, mesara, pustinjaka

Stranica 1 od 3

© 2018 Općina Rasinja. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg