Projekt Energetske obnove Društvenog doma u Velikom Pogancu započeo je u svibnju i završen tokom ljeta, a odnosio se na energetsku obnovu koja je uključivala nabavu i postavu PVC stolarije, termo fasade i ovojnice te ostale zemljane, zidarske, bravarske, fasaderske, izolaterske i limarske radove.

U izvršenju projekta je osim Općine sudjelovalo i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sa 200.000,00 kn koje je odobrilo temeljem Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2017. godinu. 

"Ovaj Projekt proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije“.

Zamljacnec Matija LAG

Lokalna akcijska grupa „Izvor" sa sjedištem u Ludbregu ‛prošla' je na natječaju IPARDA (od ovogodišnjeg ožujka) - Mjera 202 (Priprema i provedba lokalnih razvojnih strategija ruralnog razvoja). Ta se mjera odnosi se na povezivanje svih sektora, civilnog, gospodarskog i javnog te zajedničko osmišljavanje strateških ciljeva i prioriteta pojedinog ruralnog područja. Međusektorska suradnja, informiranje i edukacija stanovništva o mjerama razvoja ruralnih područja, izrada i provedba lokalne strategije razvoja, osmišljavanje, prijava i realizacija projekata dionika u LAG-u - glavne su postavke ovakvog javno-privatnog partnerstva koji se temelji na bottom-up pristupu ili pristupu odozdo prema gore.

Ovim natječajem LAG-u Izvor dozvoljen je maksimalan iznos potpore od 900.000 kuna za financiranje izdataka unutar Mjere 202. Od odobrenih sredstava doprinos EU sredstava je 720.000 kuna, a Republike Hrvatske 180.000 kuna. Ugovor se potpisuje na dvije godine te je LAG-u omogućen maksimalan iznos potpore od 450.000 kn godišnje za financiranje izdataka unutar Mjere 202 putem dvije podmjere: „Stjecanje vještina, animiranje stanovnika LAG područja" - maksimalno dozvoljen iznos potpore 200.000 kn godišnje, i „Provedba lokalnih razvojnih strategija" - maksimalno dozvoljen iznos potpore 250.000 kn godišnje.

Stranica 1 od 2

© 2018 Općina Rasinja. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg