Aktivnosti DVD-a Subotica Podravska

Usprkos ovim teškim vremenima koja su pred svima nama, uspjevamo ispuniti sve svoje zadaće i zapovijedi te krećemo u izvršavanje svojih ciljeva. Iako ne brzinom kojom bismo to željeli, krećemo u nove izazove.

Tako smo početkom 2022. god. krenuli u radove na uređenju novog parkirališta kod vatrogasnog spremišta i to uz veliku pomoć i sponzorstvo firme Jambreušić d.o.o., Vatrogasnu zajednicu Općine Rasinja i Općinu Rasinja te naših članova. Planiramo izgraditi sanitarne prostorije u vatrogasnom spremištu i uvesti vodu, što je prioritet i nužna potreba za normalno funkcioniranje društva, te postaviti namještaj za adekvatno čuvanje protupožarne opreme.
Ono čime se možemo pohvaliti je da smo ove godine uputili na daljne školovanje nekoliko operativnih vatrogasaca. Tako je naš DVD bogatiji za 2 dočasnika 1. klase te 3 vatrogasca 1. klase. Ono čime se ponosimo je da još 14 mladih želi pristupiti školovanju za ispitanog vatrogasca, također i 6 vatrogasaca želi krenuti za vatrogasnog dočasnika.
Maksimalno pokušavamo biti angažirani na polju protupožarne preventive. Stoga pohvaljujem sve naše mještane koji svojim odgovornim ponašanjem sprečavaju nastajanje požara, a time štite svoju i susjedovu imovinu. Zahvaljujem se svima koji su nas na bilo koji način podržavali, kao i svima onima koji to čine i dalje.
Posebno se zahvaljujem našim vjernim članovima, našim operativcima te svim mještanima Subotice Podravske kao i našim prijateljskim društvima. Nadam se daljnoj suradnji sa svima Vama. 
Uz vatrogasni pozdrav VATRU GASI, BRATA SPASI!

 Danijel Burek, zapovijednik

 

 

© 2018 Općina Rasinja. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg